Viden om Astma Børn med astma og astmatisk bronkitis

Når andre passer dit barn

Når dit barn skal passes af andre, er det vigtigt at alle er godt klædt på, så både børn og voksne er trygge ved situationen. 

Publiceret 15/06 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Dagplejemor, vuggestue, børnehave, bedsteforældre og andre, som skal tage vare på dit barn, skal vide: 

Det kan være en god ide at lade bedsteforældre, pædagoger og andre blive fortrolig med astmainhalatoren og spaceren/åndingsbeholderen, hvis dit barn bruger sådan en. Prøv eventuelt uden brug af medicin.  

Lad en kopi af den skriftlige behandlingsplan ligge hos de personer der jævnligt har kontakt med dit barn. Eller brug vores Astmaguide herunder. 

Udfyld en astmaguide 

Vi har gjort det nemt at give bedsteforældre og andre besked om dit barns astma.

Udfyld guiden med oplysninger om dit barn og gennemgå den med de voksne, som skal passe på dit barn. Det giver alle parter tryghed, når tingene er på skrift.

 > Hent astmaguide i word-format (link WORD) 

> Hent astmaguide i PDF-format (link PDF) 

Tips: Når dit barn skal sove hos andre 

Hvis dit barns astma hænger sammen med allergi overfor husstøvmider, kan det være en god ide, at I medbringe barnets egen dyne og pude, når det skal sove hos andre, da I på den måde er sikre på at dyne og pude regelmæssigt er vasket ved 60 grader.

For nogle kan også være en god idé at medbringe et husstøvmidetæt madrasovertræk. For eksempel bør dit barn ikke sove på en gammel madras, som har fået fugt.

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året