Diagnose af høfeber
Hvis du har mistanke om, at du har høfeber, bør du gå til lægen. Når lægen skal stille diagnosen høfeber, gøres det på baggrund af dine symptomer og en allergitest.
Sygehistorien er en vigtig del af udredningen.
Inden dit besøg hos lægen er det derfor en god idé at have et overblik over:
- Hvor du har symptomer – Næse? Øjne? Lunger?
- Hvordan dine symptomer viser sig
- Hvornår du får symptomer - hele året eller i bestemte sæsoner?
- Hvor længe dine symptomer varer
- Om du har haft andre perioder med lignende symptomer
Hvis du er allergisk over for pollen, eller har mistanke om at du er det, så er det en god idé at føre dagbog.
Hvis du fører dagbog over pollental, symptomer og medicinforbrug, kan du og din læge få et overblik over, hvor meget medicin du behøver at tage i forhold til pollenmængde og sæson.
Du kan nemt downloade Astma-Allergi Danmarks gratis pollenapp Dagens Pollental og benytte den indbyggede dagbogsfunktion.
Lægen supplerer din sygehistorie med en allergitest. Reagerer du positivt på allergitesten, vurderer lægen, om det passer med dine symptomer, sammenholdt med årstid, kontakt med dyr eller lignende.
Det er vigtigt du bliver udredt og dermed ved om der er noget du er allergisk overfor. På den måde kan du helt eller delvist undgå det, som giver dig symptomer, og du kan tage nogle forholdsregler. Desuden kan du behandle symptomerne på bedste vis, hvis de opstår.
I nogle tilfælde kan der være mistanke om at du har allergi selvom testen er negativ. I de tilfælde kan lægen vælge, at der skal foretages en provokation. Her vil man fx dryppe det mistænke allergen i dine øjne og se om der kommer en reaktion. Denne undersøgelse er en specialistopgave, og foretages derfor kun hos speciallæger.
Hvis du har høfeber, bør du også at blive undersøgt for om du har astma.