Nyheder

Nye fødevarer, nye fødevareallergier?

Quinoa, spirulina, tang, rapskager og sorte soldaterfluer. Forskerne tænker i helt nye baner, når fremtidens fødevarer skal findes. Men når vi begynder at spise mad baseret på nye fødevarer, følger også risikoen for at udvikle nye fødevareallergier. Dem kan forskerne heldigvis forberede os på.

Publiceret 20/02 2023

Ca. 4 min. læsning

Del artikel

spirulina
Foto: Shutterstock

Fødevareallergi og anafylaksi påvirker flere end 300.000 danskere, og for mange er det proteinerne i blandt andet mælk, æg, peanut og soja, som er de helt store syndere. Derfor er forskning i proteiner og fødevareallergi helt afgørende, når fremtidens fødevarer skal findes. Seniorforsker Katrine Lindholm Bøgh og hendes kolleger på DTU Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet holder godt øje med mange af de nye fødevarer. De undersøger nemlig fremtidens fødevarer for allergener.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark