Nyheder

Smørrebrødsjomfruen, der ikke tåler mad

Karina Jensen har allergi over for skaldyr, nødder og visse krydderier. Men alligevel arbejder hun hver eneste dag i et køkken, fordi det er der, hun føler sig hjemme. Men hvorfor vælge en karriere med mad, når den kan være farlig for dig? Det og meget mere har vi talt med Karina om.

Publiceret 04/09 2024

Ca. 4 min. læsning

Del artikel

karina jensen fødevareallergi madallergi smørrebrød lasse lagoni
Foto: Lasse Lagoni

For 20 år siden er jeg på ferie i Tyrkiet sammen med min familie. Og pludselig begynder min læber at snurre, og de svulmer op. Der er en, der kigger på mig og siger: Er du klar over, at dine læber er helt hævet? Jeg går i panik. Jeg hyperventilerer. Min hals klør og kradser. Vi er på vej til lufthavnen på det her tidspunkt, fordi vi skal hjem. Jeg kan ikke helt huske, hvad der sker, men jeg ved, at jeg besvimer, og så vågner jeg, fordi der er nogle, der står og råber mig i hovedet, om jeg vil have en læge, og så kan jeg faktisk ikke huske særlig meget, indtil jeg vågner på et tyrkisk hospital, forklarer Karina Jensen.

For at læse hele Karinas fortælling skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark